lørdag 24. november 2012

Las Palmas, Gran Canaria


Siden 1. november har vi ligget i havn på Las Palmas, Gran Canaria for å gjøre oss klare for overfarten til karibia. Gjørelisten har vært lang, i tillegg går ting svært sent her i forhold til hjemme. De tre siste ukene har dermed gått unna! - Vi har funnet feilen med VHF’en, reparert motorlanternen (som ble ødelagt på vei til Anholt), demontert og vasket under alle dørkplater, smurt vinsjer, sjekket seil, tatt full motorservice, fylt tankene med diesel og gass, snakket om sikkerhetsrutiner og førstehjelp om bord og mye mye annet.

I tillegg til å gjøre båten klar for overfarten er proviantering til 3-4 uker en omfattende oppgave. Alt kjøtt er vakuumpakket og fryst før det leveres fra butikken. Frukt og grønt vaskes først i tynn klor og vann før det tørkes og henges i forskjellige nett. Hermetikk og mat på glass har blitt merket med navn på innholdet og papirlappen fjernes før disse også ble vasket og plassert i hver sine bokser – en for hver uke vi er borte.  Pasta, melvarer og fersk mat pakkes i plast med et laurbærblad inni. Alt dette gjøres for at ikke eventuelle kakerlakkegg skal komme inn i båten og starte et familieliv her. Vi har også sydd myggnetting til alle lukene. 

Vi skal seile over Atlanteren samtidig med 234 andre båter i den uformelle regattaen ARC – Atlantic Rally for Cruisers. Hele 21 av båtene er norske. Siden vi er den nest minste båten i ARC har vi blitt intervjuet flere ganger. Yachting monthly lagde et videointervju, vi har vært i spansk avis, radio og to tv kanaler.

Med minst 3 uker på sjøen er det veldig hyggelig om noen ønsker å sende oss en mail på satelittelefonen vår. Andressen vi har på overfarten er quickie@mailasail.com. Fint om man kun sender tekst, ikke bilder, da dette koster mye å laste ned. Ved nødsituasjoner kan vi ringes på telefonnr 881631591679. 

Starten på ARC skulle egentlig gått 25. november klokken 13.00 men på grunn av svært dårlige værmeldinger ble starten nå utsatt til tirsdag. 30 knops vind i snuta, 6 meter bølger og mye regn ville ikke vært noen god start på en så lang reise. Vi er nå fornøyde med å ha to dager ekstra også og setter i gang med å polere skuta!
 

Frossen og vakumpakket mat klar i kjøleboksen. Førstegang vi har en kjøleboks bestående utelukkende av kjøtt..

En av mange matleveringer

Frukt og grønt vaskes på brygga.

Monica og Karina på besøk!

ARC 2012 deltakere fra Norge

Bjørn fra LUPI, Marius og Jonas på velkomstfesten

ARC paraden

Christian Radich seiler også over atlanterhavet i år

Marius og Kristin sammen med Jimmy Cornell, grunnleggeren av ARC

Oss bak rorwt

Hunden på bryggre J

Oliver fra Troskala og Marius jobber i hver sin mast

Jentene på seiltur


2 kommentarer:

 1. God tur! Seilehilsen fra iBåtTor!

  SvarSlett
 2. Lycka till med överfarten till st lucia.
  Hoppas ni skriver mycket om hur båten klarade resan över då jag själv har en Hanse 320 och funderar på att gör ARC några år framöver.

  Lycka till
  Henrik
  Hanse 320 #430
  Gothenburg /Sweden

  SvarSlett