mandag 3. september 2012

Belgia


En kanal - og selvsagt en sluse - tok oss ut fra Amsterdam og tilbake til Nordsjøen.  I havnen Ijmuiden lå vi fint over natten i påvente av riktig tidevann. Vi sto opp kl 05 for å få medstrøm på reisen og da Marius gikk og la seg igjen etter en halvtime hadde Kristin morgenvakt i nydelig soloppgang, stille hav og med en god bok fått på avskjedsfesten. Herlig! 

Mange fine soloppganger på tur.
Det var verken vind eller bølger hele dagen, så vi bestemte oss for å dra langt for motor og kom helt til Oostende i Belgia. På veien hadde vi flere ganger besøk av sel. En tittet opp ved siden av båten litt foran oss og to holdt seg på god avstand bak oss og tittet opp mange ganger.
Belgia har veldig kort kyststripe, så Oostende er deres lokale syden. Her så vi turens første palme og i tillegg til en veldig lang strand var vel dette det eneste fine ved Oostende. Det var en travel og nedslitt by uten sjarm med alt for mange turister. Vi ville ha fire ting ut av Belgia; øl, sjokolade, vafler og å se Brügge. Derfor tok vi toget 10 minutter inn i landet for å besøke den gamle flotte byen. 


Flaggheising, Belgia.

Turens første palme, dog ikke i så vakre omgivelser.

Hundeeiermoro - trillebag!

I middelalderen var Brügge et av Europas viktigste handelssentre. Bevis på byens rikdom kan vi se i alle de utsmykkede fasadene på middelalderbygningene over hele byen. Gamlebyen i Brügge er omgitt av en rund vollgrav og fire av portene i den opprinnelige bymuren fra 1300-tallet står fortsatt. Å rusle rundt i Brügge var veldig stemningsfullt og på høyde med byene vi besøkte i Nederland. Brügges historiske sentrum har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 2000. 


Vakre bygninger i Brygge.

Den første sjokoladebutikken av hundrevis...

Gamle bygninger!

Elv rundt hele gamlebyen.

Gammeldags postkasse.

"Sykebil" på 800 år gamle Sint Janshospitaal.

Gammel gravsten fra 1200 tallet. Med "fleur de lis" pynt - kommer mer om dette i neste blogg.


Koselige kafeer ved vannet.

Alle øltypene i Belgia er utstilt!

Ølkassepynt på ølpuben.

Mmmm, chocolate!

Flere flotte bygninger i Brygge.

Kirken utenfra.

Fantastisk utsmykket kirke inne.

Mye gull på byningene, ikke fattigstrøk akkurat.

Kklokketårnet på Markt, bygget i 1240. 83 meter høyt og lener seg nesten en meter til siden.Det første vi gjorde ved ankomst var å sette oss på en fortausrestaurant, bestille belgiske vafler og få den rette Brügge stemningen. Øl var allerede innkjøpt dagen før og sjokolade skulle det ikke bli noen utfordring å få tak i. Byen kryr av sjokoladebutikker! I løpet av dagen fikk også Kristin omsider sin første porsjon med blåskjell og Marius fikk besøkt en utstilling av alle de 1130 belgiske øltypene.

De leker ikke vafler i Belgia.

Endelig blåskjell :)


På et ølsted ble vi også kjent med Alexandra og Claude fra Luxemburg. Det er første gang vi snakker med noen Luxemburgere – det skal godt gjøres å møte noen av dem for det bor bare 500.000 innbyggere i Luxemburg. Riktignok grenser det til Belgia, så det er vel naturlig å støte på dem nettopp her.  Alex og Claude var riktig så trivelige, og vi endte med å dra videre på en vinbar med dem – der Marius og Claude drakk opp all ølen de hadde – og fruen som eide stedet så tilslutt strengt på dem og sa «It’s a wine bar!!».

Alex og Claude.
 
Vi bestilte en runde Jâgermeiester på en nattklubb og siden det ikke var så mye igjen (viste seg å være et par runder til) så satt bartenderen flasken på bordet vårt. Du vet du er norsk når du blir superimponert over dette – og må ta bilde av at flasken.

1 kommentar:

  1. buenas ! que bien de ver à gente como nosotros ! me encanta hablar con vosotros, estaba muy sympatico !a ver si nos vemos de nuevo, si no, nos daremos buen planes para el baro ! besos, camille y guillaume, y gabrielle que duerme !

    SvarSlett