fredag 13. juli 2012

Sverige


4. Juli reiste vi til slutt fra Son. Det var så hyggelig å være hos Gunn og Lars, og så kjekt å få ordnet ting at vi ble i tre netter. Det var fint å få bodd seg litt inn i båten før vi reiste videre. Klokken 17 krysset vi grensen til Sverige, heiste gjesteflagg og sa adjø til Norge for ett års tid.
               
Svensk gjesteflagg til topps.

Vi ankom Nord-Koster med friske minner om at vi møtte en sel der i fjor. Ingen av dem viste seg denne gang, men vi spilte tradisjonsrik minigolf på Roffes Krog.

Kristin så godt an med ett slag på mange av banene, men Marius vant med jevn og god innsats.
             

Dagen etter gikk turen til Lysekil for å kjøpe deler til motoren på Volvo Penta verkstedet. Det sies at en langtur gir motoren ca 10 år med normal sesongslitasje, derfor trengs mange filtere, pakninger, oljer og diverse annet moro å bruke pengene på. 

Marius sine foreldre har båten sin i Sverige, så vi reiste videre til Käringön og spiste middag på fiskerestaurant med dem. Vi ønsket å dra innom Marstrand også, så de slo likegodt følge. Marstrand har en gammel fengselsborg, med Lasse-Maja som en kjent figur. Han kledde seg i dameklær og flørtet med menn før han stjal fra dem. I fengselet lærte han seg å lage så god mat at Kong Carl den 14. benådet han.

Marius får oss trygt frem i trange farvann, her ved Gullholmen.

Marstrandsborgen.


Siste stopp i Sverige var Gøteborg. Vi dro ikke helt inn til byen denne gang, for innseilingen dit er relativt lang. Derfor lå vi på GKSS sin havn på Långedrag. Der fikk vi låne vaskemaskiner og komme på internett. Det var kjekt, for det er en del å ordne på nettbanken blant annet når man skal være uten regelmessig nettilgang. Vi har ikke fått ordnet elektroniske kart for veien videre enda, men har oversiktskart fra 1986 (!) og fikk låne detaljerte kart over Danmark av nabobåten. Vi tok bilder av innseilingen til de danske havnene vi skal besøke og gjorde oss klare for neste land. 

Blir Læsø eller Anholt neste stopp?Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar