tirsdag 3. juli 2012

Så ble det avreise!!!


Vi tok et par ukers ferie for å gjøre oss klare, og jammen godt var det. Vi har jobbet mer (enn mindre) døgnet rundt med å klargjøre båt og leilighet. Å flytte inn i båten viser det seg tar minst like lang tid som å flytte ut av en leilighet. Innbo er flyttet til et lager i Porsgrunn og hyggelige nyutdannede leietakere skal få bo i Vibesgate mens vi er på tur. I tillegg til praktiske gjøremål ble også de siste ukene fylt med diverse adjømiddager. 

Dagen før aveise, ikke helt klare...

Grovt mel tas med fra Norge og må i fryser før det pakkes i poser med laubærblad. Posene ble fuktige da de ble tatt opp og måtte tørkes foran varmeren i båten.

Noe mat tas med fra Norge, blant annet grove knekkebrød, Freia kakao og Joikakaker :) Maten ble sortert i forskjellige bokeser - en for Europa, Atlanterhavskryssing nr 1, Kaibia og Nord Atlanteren.

Marius og pappa Ståle mekket båt - her festes stativet til redningsflåten.


Dagen før avreise la vi båten på aker brygge og inviterte til avskjedsfest. Ca 30 gode venner var innom for å heve glasset og si god tur. Det var skikkelig god stemning og Quickie lå så lavt i vannet at halve navnet på hekken var under vann!

Karoline og Jon skåler og bidrar til lav vannlinje.

Både båtvante og landkrabber var med på festen.
 
Første juli hadde vi annonsert avreise og begges foreldre, søsken og tantebarn kom for å vinke oss avgårde.  Kristin måtte felle noen tårer da Nicholas på 3 år sa «Tante hvorfor skal du dra fra oss? Vi kommer til å savne deg og du kommer til å savne oss». Vi skal nok få kjenne på savnet av de hjemme flere ganger, for Kristins del er det mest av alt mamma og Pia tankene går til. 

Emily og Nicholas styrer båten. "Denne båten går der den skal" sa Nicholas så  klokt.

Mamma besøkte båten for første gang! Med rose fått av Emily.

Marius sine foreldre, Anne Lise og Ståle og søster Hilde vinker adjø.

Krisins bror med kone og 5 barn + ekstra nevø William fulgte oss fra Dyna Fyr til Nesoddtangen.

Forberedelsene har tatt på. Kristin fikk sove på vei til Son.

Første stopp på turen var Son. Der bor Kristins venninne Gunn med mann og to herlige barn. Vi fikk låne båtplass og middag ble servert. Herlig for to utslitte kluter! Vi bestemte oss for å bli en ekstra dag i Son, slik at vi kunne ordne et par ting på dagen. En fin og rolig overgang til langturlivet – vi bor på båt men er fremdeles i kjente farvann. 

Bak oss ligger Oslo med regnvær.

Utsikt til Son, her er det finvær! Godt tegn for turen.

Gunn, Lars, Rafael og baby August besøker på brygga.

Kristin med fadderbarn Rafael. Motoren var veldig spennende.

Erik og Nora kom også på besøk.2 kommentarer:

  1. Veldig hyggelig å være med på festen på lørdag :-) Håper dere koser dere stort ut Oslofjorden! Karoline

    SvarSlett
  2. Vi rakk dessverre ikke å komme på lørdag, så vi får ønske dere god tur her i stedet! Gleder oss til oppdateringer underveis :-) Klem fra Siw & Andreas

    SvarSlett