tirsdag 28. juni 2011

Regattaer våren 2011

Omtrent hele juni har dreid seg om regattaer. Det startet med Skagen Race, en regatta fra Åsgårdstrand til Skagen. Vi hadde hatt seil oppe en gang i 10 minutter og ingenting var klart. Tomas, Simen og Marius monterte og fikset hele veien ned til Åsgårdstrand. Jeg kom direkte fra teambuilding i Bergen og haiket med en Rib ut til båten 20 minutter før start.
Fornøyde med starten


















Bra start og god vind














Det var skikkelig heftlig vær og hele 22 av 43 båter i vår klasse brøt. Vi seilte forbi båter med brukket mast og hørte flere meldinger om båter som mistet ror på VHFen. Vi kom på plass nummer 13, hadde en veldig fin tur (på tross av to som ble sjøsyke) og var fornøyde.  














 
































To helger senere seilte vi Færderen. Det var spinnakerføre nesten hele veien og vi kom på en stolt 3. plass!

Vi ble også med på Twostar, men denne regattaen brøt vi etter halvannet døgn. Vi seilte i fin kryss fra Hankø til Arendal og brukte 20 timer ned. Etter 4 timer søvn var det på'n igjen, men dag to gikk alt galt. Styrtregn ut fra intet før vi hadde kledd oss ordentlig, sjakkel på storseilet røk, mye kastevind som tullet med gennakeren, veldig trøtt mannskap og så vindstille i mange timer.


Full kryss



















Om å gjøre å holde seg fast



















Marius fester sklitape bak roret på skarp kryss


















  
Etter halvannet døgn bestemte vi oss for å la det være og gikk for motor inn til Risør. Der fikk vi en varm dusj og en god biff og var veldig fornøyde med avgjørelsen. Turen videre fikk en ny utfordring da det viste seg å være en lekkasje i kjølesystemet på motoren. Etter å ha ligget og drevet lenge og vel fikk vi endelig bekreftet at det er ok å fylle på vann. Vi kom oss videre til Tønsberg og hadde enda en fin kveld - selv om restauranter, musikk og mennesker minnet mest om Kanariøyene:) Hjemreise søndag gikk som smurt og Quickie ligger for første gang i sin bås på KNS.

Mr Gruffalo og Ape koser seg etter en lang seilas













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar